אשתי היקרה ביקשה ממני "תמצא לי מה קו העוני המעודכן?" והכניסה אותי למסע חיפוש מתסכל.
חיפשתי בגוגל "קו העוני" בתוך btl.gov.il ולא מצאתי.
נכנסתי לאתר הביטוח הלאומי וחיפשתי במנוע החיפוש הפנימי ולא מצאתי.
שוטטתי בתפריט האתר ומצאתי את דו"ח ממדי העוני והפערים בהכנסות 2005-6, ממצאים עיקריים כמסמך PDF. בתוך המסמך נמצא המונח "קו העוני" אבל המסמך הופק כך שגוגל (וגם יאהו) לא מצליח לקרוא את הטקסט שבתוכו.
כשמדברים על נגישות מידע ושקיפות, חשיפת המידע למנועי החיפוש היא אחד הקריטריונים החשובים ביותר. הביטוח הלאומי לא עומד בהם.
ואולי פשוט הם משתמשים בכלי מחורבן במיוחד להמרת מסמכים ל-PDF, ואין כאן שום קונספירציה?
(והרי גם ככה חצי מהכלים שממירים ל-PDF מפיקים אשפה במקום עברית כשמנסים להגיע לטקסט עצמו)
בטח שאין כאן קונספירציה. אבל יש כאן חוסר איכפתיות. הדרך היחידה להזיז אותם היא על ידי חקיקה שתחייב אותם לפעול באופן הנכון.
אני מקווה להגיע גם לזה יום אחד.
נראה לי שאין סיפור בפוסט הזה שלך.
נכנסתי לאתר הביטוח הלאומי והקשתי בתיבת החיפוש "עוני" והגעתי לדף הזה.
אז אולי לא שלחו לך לינק, אבל חיפוש שהוא קצת מעבר לשיטחי מוביל בקלות לדוח.
היכן הבעיה ?
אנא ציין שמות תוכנות שמייצרות PDF ניתן לסריקה וכאלה שלא. נתקלתי בבעיה דומה בהקשר של מסמכים שרציתי לפרסם ולא ניתן היה לעשות להם קופי פייסט לוורד אלא רק להעלות כ-PDF
היי חנן,
מתוך סקרנות, איזו קונפיגורציה של פידיאף אינה מאפשרת למנועי חיפוש לסרוק את התוכן? שמעתי על מניעת הדפסה והעתקה, אך זה די חדש לי. תודה.
אמיר
כשתגיע לזה, חנן, אני אשמח להפנות אותך לכל הנישה החדשה שניקראת Egovement שמגיע בעיקר מבריטניה שעברה מהפכה בתחום. ממשל שקוף וזמין שמעביר את המידע שלו בצורה חלקה ושקופה לפי חוק.
בארה"ב מחוקקים עכשיו את חוק חופש זרימת המידע שקצת קשור לנושא.
כל מה שרשמתי עכשיו לא משנה את העבודה שהקשר בין הכותרת של הפוסט שלך לבין התוכן שלו הוא מקרי בהחלט… זה לא כיף לראות שהממשל שלנו ממוחשב כמו הרשות הפלסתינית, אבל זה לא אומר שהוא מסתיר את המידע, הוא לכל היותר (במקרה הזה לפחות) רשלן.
הפורמט של PDF שומר עברית וזיואלית (כמו שהיה פעם באינטרנט), בגלל זה הוא "נראה הפוך". הפורמט לא מגדיר כיונויות אלא רק גופנים.
הממשלה לא עושה בכוונה את זה, זה פשוט תקן שלא ממש עוזר לנו.