אם אתם מקבלים אימייל ומתלבטים מה לעשות איתו, ההמלצות הבאות אולי יעזרו לכם. שימו לב שאלו רק המלצות ותמיד כדאי להפעיל שיקול דעת בריא הקשור גם לערכים האישיים שלכם.
אם החלטתם להעביר מכתב הלאה, מחקו את כל השמות והכתובות מגוף המכתב ושלחו הלאה בעותק נסתר – BCC. כך תקשו על שולחי דואר זבל ו-וירוסים.
חפשו את המכתב באתר "לא רלוונטי" או באתרים אחרים העוסקים במכתבי שרשרת. קראו את העובדות ולא רק את השורה התחתונה. כדאי להכיר את סוגי המכתבים הנפוצים.
אפילו אם מכתב כולל חתימה אלקטרונית עם פרטים אישיים מלאים, ואפילו אם מדובר בחתימה רשמית של משרד ממשלתי או בעל מקצוע, אין הדבר מעיד על נכונות המכתב. לרוב, מדובר בחתימה אוטומטית של אנשים שבלי לחשוב העבירו שטויות הלאה (ומצטערים על כך עד היום)
אם במכתב ישנה הזהרה מפני אדם פרטי, חפשו את השם שלו במנוע חיפוש רגיל או בחיפוש חדשות. השתדלו להימנע מהפצת לשון הרע ומהלבנת פני חפים מפשע. אם יש ספק, אין ספק. אל תעבירו את המכתב. אותה פעולה מומלצת לגבי הזהרות מעסקים וחברות מסחריות.
אם המכתב מבקש תרומה עבור אדם, חפשו עוד עובדות לגבי המקרה בחדשות או בחיפוש רגיל. במידה שיש ספק, התקשרו למספר הטלפון שמופיע במכתב. אני ממליץ להעביר הלאה את המכתב רק לאחר שתתרמו בעצמכם.
אם הבקשה היא לתרום דם, חפשו את שם החולה בחדשות או בחיפוש רגיל.
אם הבקשה היא רק להעביר הלאה את המכתב כדי לתרום לאדם או מטרה, מחקו את המכתב. זה לא עובד.
אם יש במכתב הבטחה שתזכו בכסף או במוצר אל תעבירו הלאה את המכתב, מחקו אותו. הדבר היחידי שתקבלו אלו עוד מכתבים מסוג זה.
אם זו הזהרת וירוסים, רוב הסיכויים שזה לא נכון. אל תחששו למחוק את המכתב כי משלוח המכתב הלאה לא יסייע לאף אחד. האם מותקן על המחשב שלכם אנטי-וירוס מעודכן?
אם המכתב כולל הזהרה מפני גניבת זהות, לרוב זה נכון. כדאי להעביר הלאה (על פי הכללים הרשומים למעלה) כי הרבה אנשים לא מודעים לבעיה.
לא קשור למכתבי שרשרת אבל כדאי לדעת ולהיזהר.
אם קיבלתם הודעה על זכייה בהגרלה כל שהיא, אל תתפתו ומחקו מייד את המכתב. זו היא רמאות שמטרתה לגנוב מכם כסף. אלא אם כן כמובן קניתם כרטיס עבור אותה הגרלה.