בפייסבוק – לא כל החברים שווים

By | 17 במאי 2012

פייסבוק התחיל כאתר שבו החברויות היו סימטריות – אם אני חבר שלך את חברה שלי. אם אני רואה את מה שאת כותבת, את רואה את מה שאני כותב.

עם השנים הם הגיעו להבנה שלא כל החברויות שוות וכמו בעולם, יש אי סימטריה ביחסים בין אנשים.

בפוסט הזה אני אציג שלושה כלים שמבטאים את אי הסימטריות ביחסים ועוזרים לנו לנהל את המידע המגיע אלינו מהסוגים השונים של אנשים בפייסבוק.

הראשון הוא ציון אדם בפייסבוק כשייך ל"משפחה".

בהתחלה, מטרת שיוך אנשים לקבוצות היתה למדר את המידע שאנחנו מפרסמים. יכולנו, ואנחנו עדיין יכולים, לפרסם מידע שיופיע רק לעיני אנשים בקבוצות מסויימות שאנחנו מגדירים.

השיוך הזה הוא טרחה רבה. ממילא כל מה שנכתוב באתר (או אפילו לא באינטרנט) יכול להגיע לכל אחד. מה שאנחנו לא רוצים שיידעו, לא נכתוב או נספר. אבל זה עניין אחר.

שיוך אדם בפייסבוק ל"משפחה" גורם לפייסבוק לשלוח לנו התראה שאותו אדם כתב משהו. כך לא נפספס את הדברים החשובים לנו בין שטף ההודעות שעוברות לנו מול העיניים.

כלי נוסף, אבל "הפוך" הוא ביטול הצפיה במידע שמפרסמים חברים שלנו. על ידי כך, אנחנו יכולים להפסיק לראות מה הם כותבים מבלי לבטל את החברות. כך תוכלו לא להעליב אנשים.

הכלי השלישי הוא אפשרות לצפות במידע שמפרסם אדם בלי להיות חבר שלו. כך יהיו ביניכם יחסי מפרסם-קורא ללא חברות מלאה. (התמונה היא להדגמה בלבד. אני לא באמת מתכוון לזה)

 

One thought on “בפייסבוק – לא כל החברים שווים

  1. שירלי

    קצר ולעניין. יופי. תודה.
    ממליצה על פרק ההמשך: בפייסבוק לא כל הישויות שוות – על ההבדלים בהתנהגות בין דף אישי, עמוד אוהדים וקבוצה. ולמה בחירה באפשרות המתאימה מההתחלה יכולה לחסוך הרבה טרדות בהמשך.
    ואני לא מתכוונת להיות עוקצנית, אם זה נשמע כך אני מתנצלת מייד, הכוונה באמת ובתמים לסייע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *