ידעתי שתשאלו מה לי ולשף אז אסביר.
באמצע כיתה י"א הבנו שאין עתיד לשילוב בין הנערה ומערכת החינוך. חיפשנו ביחד מה עשוי להתאים לה ואחת האפשרויות שעלתה היתה עבודה במסעדה כי היא אוהבת לבשל. התייעצנו והגענו לשף מיכאל כ"ץ מטרטוריה חבה בירושלים. קיבלנו עליו המלצה חמה אבל רצינו להיפגש איתו כדי להיות בטוחים בידי מי אנחנו מפקירים את הבת שלנו.
מצאנו אדם מקסים בעל נפש של מחנך. שף שבהגדרה מנסה שתהיה אווירה טובה במטבח. מי שמכיר מטבחים יודע עד כמה אווירה טובה היא עניין נדיר שם.
הרגשנו בטוחים שהבת שלנו תעבוד אצלו ולא הצטערנו לרגע.
היא למדה המון ורכשה אצלו הרגלי עבודה. הוא היה מחנך ובוס – רך וקשוח מתי שצריך.
היא כתבה לי עכשיו "הוא הציל אותי מהשיממון של מערכת החינוך ונתן לי מלא כלים ואכפתיות".
גם אחרי שהבת שלנו עזבה את המסעדה נשארנו בקשר טוב עם מיכאל.
עכשיו מיכאל יוצא להרפתקאה חדשה עם כמה שותפים – כתיבת הספר "על טבחים,מטבח ומה שביניהם". הם מגייסים בהדסטארט מימון להפקת הספר ומזמינים את הציבור להיות שותפים. גם אני מזמין אתכם.
לדף הגיוס לספר. הבלוג של שף מיכאל כ"ץ שבו תוכלו לטעום מהתכנים שיגיעו לספר. דף הפייסבוק של שף מיכאל כץ. בתאבון!
https://www.youtube.com/watch?v=ZW6inI9tUqE
זהו פוסט מספר 15 במסגרת חודש הכתיבה הבינלאומי. אני מאתגר את עצמי לפרסם פוסט אחד ביום במשך החודש הקרוב. יהיה מעניין, או שלא. לכל הפוסטים.