לפני חודש הודיע אביעד קדרון על סגירת אגרגטור הבלוגים שלו גרייפס. בתגובות נשמעו זעקות שבר – "נכנסתי 20 פעם ביום", "איך אגלה פוסטים טובים" ודומיהם. אחרי שבועיים האתר חזר לפעול לאחר שנמצא פיתרון לאיכסון האתר.
בשבועיים האלה היו אנשים שהפסיקו לקרוא בלוגים וגם היתה להם תחושה ש"משהו קרה לבלוגוספירה הישראלית". תחושה שאיזו תוגה ירדה. נסגרה הבאר בכיכר העיר שסביבה נהגנו להתאסף וממנה נהגנו לשתות.
אותי איתגרה הסגירה של גרייפס. שאלתי את עצמי "מה אני עושה עכשיו?". דבר ראשון, הוספתי לרידר שלי כמה בלוגים שאני לא יכול בלעדיהם. דבר שני, המשכתי לחשוב על תיבת התהודה.
תיבת התהודה היא הקופסה בכלי נגינה שאליה נכנסים הצלילים, בתוכה הם מהדהדים וממנה הם יוצאים חזקים יותר. כמו בגיטרה למשל.
כאשר אנחנו חיים בתיבת תהודה, אנחנו חיים במקום שבו כל הצלילים הם אותו דבר. מה שנכנס הוא מה שנשאר בפנים ומוגבר.
החיים בתיבת תהודה מגבילים אותנו לשמוע רק את הצלילים שנוחים לנו ואם אנחנו גם כותבים ולא רק קוראים, אנחנו מעבירים לקוראים שלנו את אותם הדברים שהם קוראים במקומות אחרים.
החיים בתיבת התהודה נוחים אבל מוגבלים.
אנחנו לא שומעים דברים חדשים. אנחנו נתקלים רק במידע חדש שמוגבל לתחום המוכר והנוח שלנו.
אנחנו לא ניתקל בדיעות שונות מאיתנו שיאתגרו אותנו לחשוב אחרת.
אז איך לצאת מתיבת התהודה?
אני חושב שהדרך היעילה ביותר לצאת מתיבת התהודה היא על ידי חשיפה רנדומאלית למקורות מידע שונים.
בזמן האחרון אני נוהג לעשות את זה בשתי צורות.
הצורה הראשונה היא להציץ בצוברים שלי לפי מילות מפתח. איסוף המידע לפי מילות מפתח ולא לפי מקורות המידע מביא איתו מקורות מידע חדשים ומפתיעים. הסתכלו ברשימת המקורות בצוברים של חוק ההסדרים , ביומטרי , חופש הביטוי , גזענות , הקרן החדשה לישראל , צו איסור פרסום , על פי מקורות זרים. בכל פעם אני מופתע מחדש (ואני גם מגלה דרכים חדשות ליצור זבל באינטרנט).
הצורה השניה היא הצצה מדי פעם במחולל החדשות הרנדומאלי שהכנתי. זו היא מעטפת לגוגל חדשות באנגלית. בכל פעם שנכנסים לדף, מקבלים את החדשות מנקודת המבט של קוראים בארץ אחרת. הגבלתי את רשימת הארצות לאנגלית, כי אני לא קורא שפות אחרות.
כך אני נחשף למידע ונקודות מבט אחרות מאשר אלו המוכרות והנוחות לי.
– – –
לקריאה נוספת
יותר מדי מידע אצל יובל דרור.
על כמה מתכונות הבלוגוספירה אצל אלי. דרך גם שם.
מחולל החדשות הראנדומלי עובד אצלי משום מה רק בפיירפוקס, בכרום (שהוא הדפדפן העיקרי שלי), או באינטרנט-אקספלורר העמוד לא נטען, כנראה בגלל הגדרות בטיחות שמונעות שימוש בframe
פטנט פשוט של יגאל חמיש
http://www.yigalchamish.com/blog/?p=53061
מאוד מוצא חן בעיני הרעיון של צוברים לפי מילות מפתח.
איך עושים כזה (בהנחה שאני "עמך" ובלי כישורי תכנות)?
יש מדריך איפשהו? דרך לעשות את זה דרך הרידר?